BAŞARI İÇİN İLK ADIM: FARKINDALIK

Her öğrencinin sınav dönemine ait birçok hikayesi vardır. Vize ve final dönemleri yaklaştığında panik halinde olan öğrenciler için kaos başlar. Ders çalışmak istemeyen veya ders çalışamayan her öğrenci bahaneler ardına sığınır. Ders çalışmayı sorumluluk olarak görmekten ziyade her gün bir sonraki güne aktarılan yük olarak nitelendirmeye başlar. Öncelikli olarak ders çalışmaktan kaçan öğrenci psikolojisini incelersek;

-Önümde ders çalışmak için daha çok zaman var. Halledilir.
-Benim çalışmaya ihtiyacım yok.
-Şimdi çok yorgunum. Yarın olsun bakarım.
-Çok sıkıcı.
-Bu kadar çalışma yeter, olduğu kadar
-Bu konular hayatta lazım olmaz.
-Çalış çalış nereye kadar.
-Nasılsa olsa bu dersten geçemem.

Biraz panik ve endişenin sizi motive edeceğini, ders çalışma performansınızı arttıracağını ve, sizin için yararlı olduğunu unutmayın. Bahaneler ardına sığınmaktan vazgeçip kafanızda sizi ders çalışmaktan daha çok yoran düşünceleri bir kenara bırakıp ders çalışmaya bir an önce başlarsanız; başarı bir an önce sizi gelir bulur…

Ancak sınav sırasında aşırı heyecanlanıyor, çalıştığınız ve bildiğiniz halde sınav heyecanı yüzünden başarısız oluyorsanız, sınav sırasında öğrendiğiniz şeyleri hatırlamıyor, dikkatsizlik yüzünden çok fazla hata yapıyorsanız, sınav sırasında karın bölgenizde gerilme oluyor, terliyor ve baş ağrısı çekiyorsanız, gece uyuyamıyorsanız, sınav kaygısı yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda psikologlardan yardım alabilirsiniz.

Ders Çalışmayı Engelleyen Faktörler:

-Müzik eşliğinde çalışmak,
-Yatarak çalışmak,
-Ders çalışırken hayallere dalıp gitmek,
-Televizyona takılıp kalmak,
-Düzenli tekrarlar yapmamak,
-Programsız , plansız çalışmak,
-Konsantrasyon bozukluğu,
-Zamanı iyi kullanamamak,
-Aşırı kaygı ve güvensizlik,
-Sınav bilgi ve tekniklerini yeterince bilmemek.

Ders çalışmaya bir an önce başlamak isteyen öğrenci için en önemli etken zinde bir vücut ve ders çalışabilmesi için gerekli bir ortamın bulunmasıdır. Öğrencilerin ders çalışmasını engelleyecek faktörlerin ortadan kalkması için yapılacak ilk aksiyon ders çalışma ortamını kendi tarzına göre izole edebilmesidir. Bu noktada öğrencilerin özellikle yurtta yaşayan öğrencilerin ilk problemi ders çalışacak kendine ait bir çalışma masasının bulunmaması ve yahut yurtta çalışma masalarının bulunduğu çalışma odalarında yeterli kapasitenin sağlanamamasıdır. Yurtlardaki çalışma odalarının ders çalışmayı motive edebilecek nitelikte ferah, temiz ve düzenli olması öğrenciyi ruhen ders çalışmaya teşvik edici en önemli faktörlerdendir.

Bazı yurtlarda öğrenci odalarında her öğrencinin kendine ait geniş çalışma masaları bulunmakta. Bunun yanı sıra öğrencileri teşvik edecek düzeyde dekore edilmiş çalışma odaları mevcut. Eğer Aydında öğrenci olarak okuyorsanız ve ders çalışma konusunda bazı problemleriniz var ise sizi ruhen ve fiziki olarak etkin şekilde motive edebilecek, öğrenci odaklı olmayı ilke edinmiş yöneticileri tarafından modern tarzda dizayn edilmiş yurt odaları ve nitelikli çalışma odaları ile öğrencilerine hizmet vermeyi heyecanla bekleyen bu yıl yeni açılacak Anka Kız Öğrenci yurdu kesinlikle ilk tercihiniz olacaktır.

Emin olun ki; hayatınıza dair tespit ettiğiniz her farkındalık ve sonrasındaki tercihleriniz size “BAŞARI” olarak geri dönecektir.

Hayata dair;

Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır.

Konfüçyüs


Diğer Blog

Anka Sosyal Medya

Bizi sosyal medyadan takip edin