Anka Kız Yurdu Covid-19 Önlemleri Hakkında

Anka Kız Yurdu Covid-19 Önlemlerini Aldı!

Koronavirüs salgını henüz bitmedi ancak aylardır süren mücadele ve izolasyon çalışmaları neticesinde ciddi gerileme kaydedildi. Şu sıralar ülkemizdeki günlük koronavirüs vaka sayısı umut verici düzeyde ilerliyor. Sosyal mesafenin ve izolasyonun hala önemli olduğu şu günlerde hayat yavaş yavaş normale döndürülmeye çalışılıyor. Öğrencilerin konaklama merkezi kız yurtları bu çalışmalar kapsamında kendi önlemlerini alıyor.

Anka kız öğrenci yurdumuzda koronavirüs yeni tip Covid-19 ile ilgili detaylı temizlik yapılmış olup çok yönlü önlemler alınmıştır. Hem personelimiz hem de yurdumuzda kalan öğrencilerimiz için endişeden ve virüsten uzak konforlu, sağlıklı bir yurt zemini hazırladık.

Peki, Covid-19 kapsamında nasıl önlemler aldık? Birlikte inceleyelim.

Giriş ve çıkışlara dezenfektan

Anka Kız Öğrenci Yurdu, ilk günden bu yana temizliğe ve sağlığa önem veren, odalarda kaliteli yaşamı artırmaya çalışan bir yurt prensibiyle çalışıyor. Covid-19 salgını başladığından bu yana yurdumuzun giriş ve çıkışlarında dezenfektan uygulamasına geçiş yaptık. Eldiven ve dezenfektan uygulamasıyla birlikte virüsün yurt binamıza girmemesi hedefleniyor.

Yurt içerisinde hijyenik maske kullanımı

Açık alanlarda, alışveriş merkezlerinde, parklarda, bankamatiklerde kısacası her yerde takılması zorunlu olan maskeler, yurdumuzda da aktif kullanılıyor. Personelden öğrenciye herkes birden fazla kişinin olduğu alanlarda maske takmakla yükümlü hale getiriliyor. Yurdumuzdaki tüm önlemler ve personelimizin özellikle de öğrencilerimizin maske kuralına uyması, virüs tehlikesini ciddi oranda azaltıyor.

Odalarda sosyal mesafe düzeni

Anka kız öğrenci yurdunda VIP, tek kişilik, iki kişilik, üç kişilik, beş kişilik olmak üzere farklı odalar bulunuyor. Bu odalardaki düzen koronavirüs yeni tip Covid-19 kapsamında yeniden ayarlanıyor. Beş kişilik odalarda bulunan yan yana beş çalışma masasında sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Öte yandan yatakların yerleşimi yine sosyal mesafe kurallarına uygun hale getiriliyor.

Ortak alanlarda sosyal mesafe ve dezenfektan

Teras kafe, kantin, yemekhane, bilgisayar odası, etüt odası, TV odası gibi ortak alanlarda sosyalleşmenin en sağlıklı biçimde devam etmesi adına, sosyal mesafe kuralları uygulanıyor. Bu alanlarda öğrencilerimiz dip dibe olmak yerine belli bir mesafede odanın hizmetlerinden yararlanıyor, dezenfektan destekleriyle virüsten korunabiliyor. 

 

Özel WC ve Banyo Hizmeti

Virüs salgınında öğrencileri ve ebeveynleri en çok korkutan şey, “öğrenci yurdunda virüs bulaşır mı?” endişesidir. Anka Kız Öğrenci Yurdu yönetimi olarak bu endişeleri minimize etmek için çok yönlü bir Covid-19 önlem çalışması yürütüyoruz. Yurdumuzda zaten bulunan özel WC ve banyo hizmeti, virüs tehlikesi sürerken, öğrencilerimizin endişe etmeden rutin temizliğini yapmasını sağlıyor.

Günlük Temizlik ve Dezenfektan Çalışmaları

Covid-19 önlemleri arasında en dikkat çeken ve etkili olan adımımız, günlük yurt temizliğidir. Öğrenci sirkülasyonunun yaşandığı yurdumuzda, dışarıdan içeriye virüs taşınması ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla temizlik personelimizle birlikte her gün yurdu köşe bucak dezenfekte ediyor, rutin bir temizlikten geçiriyoruz. Bilim Kurulu üyelerinin ve bakanlıkların virüs önlemlerini dikkatle takip ediyor, yurdumuzdaki sağlık koşullarını en üst düzeye çıkarmaya özen gösteriyoruz. Anka Kız Öğrenci Yurdu, Covid-19 ile mücadelede etkili iş çıkarıyor.

Covid-19 önlemlerine dair fotoğraflar için linki tıklayabilirsiniz.

Anka Sosyal Medya

Bizi sosyal medyadan takip edin