Öğrenci Yurtların Güvenlik Prosedürlerinin Önemi

Yurt Güvenliği Neden Önemlidir?

Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan yurtların birçok açıdan yeterlilikleri kontrol edilmesi gereken bir husustur. Aydın kız yurtları arasında başta güvenlik önlemleri olmak üzere, öğrencilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde cevap veren yurt modelini yaşatan Anka Kız Öğrenci Yurdu tarafından güvenlikle ilgili önlemlerin neden gerekli olduğuna dair bilgiler verildi. Bu bilgiler aileler ve kız öğrencilerin yurt seçimlerini daha dikkatli şekilde yapabilmelerini sağlayabilir.

Neden güvenlik?

İnsanın en temle ihtiyacı arasında güvenlik ve emniyet geliyor. Bu ihtiyacının karşılanamaması halinde toplumsal düzenin sağlanabilmesi ve mutlu birey profilinin ortaya çıkabilmesi mümkün değildir. Hayatın her şubesinde güvenlikle ilgili önlemlerin ve tedbirlerin alınması ilgili güdünün tatmini açısından elzemdir. Yurtlarda da, emniyet ve güvenlikle alakalı prosedürlerin işletilmesi oldukça önemlidir.

Yurt içerisine dışarıdan kişilerin girmesini engelleyecek önlemlerin alınması lazımdır. Kamera sistemleri, yurdun etrafını izlemek için en iyi çözümler arasındadır. Ayrıca, yurda giriş ve çıkışları kontrol etmek için de parmak izi kayıt sistemlerinin kullanılması gerekiyor. Bu önlemler sayesinde, yurdun en aktif olduğu saatlerle en sakin olduğu vakitlerin tespiti mümkün olabilir ve duruma göre ek tedbirler alınabilir.

Öğrencilerin kendilerini  emniyette hissetmedikleri bir yurtta kalabilmeleri mümkün değildir. Dolaplarına koydukları eşyaların kaybolması, yabancı kişilerin yurt içerisinde rahatça gezebilmesi ve benzeri durumlar güvenlikle ilgili kaygıları artırabilir. Yurt bekçisinin ve güvenliğinin bulunması da, güvenlikle ilgili önemli bir tedbirdir. Bu eksiklik, yurdun güvensiz olduğu ve denetlenmediği izlemini yaratabilir. Şüpheler ise, güvensizlik ortamına neden olabilir. Dolayısıyla güvenlik sertifikasına sahip güvenlik personelinin istihdam edilmesi gerekiyor.

Yine Anka Kız Yurdu’nda dikkat edilen bir güvenlik prosedürü olarak gece idarecisi ve bekçisi yer alıyor. Yurt içerisinde meydana gelebilecek herhangi bir olay karşısında sorumluluk üstlenebilecek idarecinin yer alması güven açısından doğru bir karardır. Gece vakitleri içerisinde sorumlu idarecinin bulunmaması ve aynı şekilde gece bekçisinin yer almaması, güvensiz bir ortam algısı yaratabilir. Sadece algılar değil, meydana gelebilecek olaylar da güvenliği bozabilir.

 

 


Diğer Blog

Anka Sosyal Medya

Bizi sosyal medyadan takip edin